jbf-art
Get Adobe Flash player

FAQ

Hvem kan købe hos jbf?

Man kan kun købe engros hos jbf.

Til toppen

Kan I levere i udlandet?

Ja, kontakt os venligst for nærmere information.

Til toppen

- BLINDRAMMER -
Hvorfor hedder det en blindramme?

Det er fordi man ikke kan se rammen, da den er bag ved lærredet.

Til toppen

Hvad er forskellen på de 4 typer blindrammer?

Standard blindramme 17 x 42 mm anvendes til små formater op til 150 cm. Dobbeltbred blindramme 18 x 60 mm anvendes ved store størrelser - meget stabil ramme. Produceret i limtræ. Duo28 blindramme 28 x 40 mm - 3-D ramme anvendes til små formater op til 150 cm. Duo 60 blindramme 60 x 40 mm - 3 D ramme anvendes til formater over 150 cm. Produceret i limtræ og er en utrolig stabil ramme.

Til toppen

Hvornår skal der stiver i den almindelige blindramme?

I vores almindelige blindramme skal der stiver i ved 100 cm., dvs i en ramme på 80 cm. x 100 cm. skal der en stiver i, derimod hvis rammen er 100 cm. x 100 cm. skal der kryds i.

Til toppen

Hvorfor anvende kiler?

Hvis lærredet folder eller bliver slapt efter bemaling, har man muligheden for at stramme det op ved hjælp af kilerne.

Til toppen

Hvad for en ramme skal jeg vælge, hvis jeg maler med rigtig meget maling?

Hvis du maler med rigtig meget maling , anbefaler vi vores dobbelbrede ramme, da den er lidt kraftigere end vores alm ramme og derved meget bedre kan klare store mængder af maling.

Til toppen

- Monterede lærreder -
Hvilke opspændte lærreder kan jeg få?

Vi producerer alle vores opspændte lærreder selv. Disse lærreder lever op til en meget høj standard. Vi laver opspændte lærreder med alle vores blindrammetyper og i alle størrelser, dog max. 150 x 180 cm.

Til toppen

Hvilke lærreder kan jeg vælge?

Vores lærred 207 (310 G/M2) er et bomuld/polyester lærred. Det er et godt og stærkt lærred og et af vores mest solgte. Struktur medium. Grunderet til all-round brug. Vores lærred 231 (280 G/M2) et et bomuld/polyester lærred. Det er et prisvenligt alternativ til lærred 207, men er samtidig et stærkt og godt lærred. Struktur medium. Grunderet til all-round brug. Vores lærred 203 (230 G/M2) er et bomuldslærred særligt udviklet til akvarel. Vores lærred 270 (365 G/M2) er et hørlærred. Det er et godt og stærkt lærred og et af vores mest solgte. Struktur medium. Grunderet til all-round brug.

Til toppen

- CHAMELEON -
Hvordan virker tuschen?

Hver Chameleon tusch har sit eget blandekammer, der er designet således, at den farveløse toner rammer spidsen af tuschen (enten den faste eller bløde spids). Derved lysnes spidsens farve. På samme måde som når akvareller fortyndes med vand. Den farveløse toner udvander farveintensiteten og giver lysere nuancer. Magien sker, så snart man begynder at tegne eller male med en Chameleon tusch. Farven starter i en næsten farveløs tone, går gradvist over i en mellem-tone for så til sidst at vende tilbage til den oprindelige farve. For at opnå denne effekt, følg blot disse lette trin: - Fjern blandekammeret fra tuschen, vælg den spids, som du ønsker at bruge, og fjern hætten. - Placer blandekammeret lodret over spidsen på tuschen, således at de to spidser berører hinanden. - Det er vigtigt, at tuschen holdes lodret med blandekammeret for oven. Blandekammeret frigiver nu den farveløse toner til tuschens spids. - Spidsen af tuschen vil nu skifte farve. - Når du starter med at tegne eller male, vil du opleve, at farven i starten vil være næsten farveløs og at den gradvist intensiveres.

Til toppen

Er de giftfrie og syrefrie?

Chameleon er AMCI (Art Materials Creative Institute) certificerede og er giftfrie. Når først blækket er tørret op, er Chameleon syrefrie. Gennemsnitlig ligger PH-værdien på PH7, hvilket betegnes som værende PH neutralt.

Til toppen

Er de permanente?

Ja, men som med alle blæk-baserede produkter, anbefales det ikke, at færdige værker opbevares i direkte sollys.

Til toppen

Hvor meget blæk er der I hver tusch og blandekammer?

Hver Chameleon tusch indeholder ca. 3,25 ml farvet blæk, og blandekammeret indeholder ca. 3,25 ml farveløs toner. Samlet set indeholder hver tusch fra Chameleon 6,5 ml. Idet man stort set altid arbejder med den farveløse toner, bruger man cirka halv/halv af farve og toner, og dermed holder blækket længe. Det er muligt at købe genopfyldning af 25 ml, som vil række til ca. 8-10 opfyldninger. Vi anbefaler dog, at du kun genopfylder ca. 1 ml blæk/toner af gangen.

Til toppen

- PanPastel -
hvad er PanPastel?

PanPastel farver er ægte kunstnerpasteller pakket i praktiske farveskåle med skruelåg og produceres i hele 80 farver. Den er udviklet på den måde for at kunstnere lettere kan opsamle, påføre og kontrollere pastellen, fuldstændig som var det en akrylfarve. PanPastel kan derfor skabe en helt ny dimension af pastelmalerier. Pastellerne ligger i små plastic-skåle, så de er vældig lette at komme til. Pastellen er meget fin og blød, hvilket gør den fantastisk at male med. Der kommer ikke noget pastelstøv og du kan dække meget store områder med næsten ingen farve. En unik produktionsteknik gør at PanPastel kan kombinere pigmenter af højeste kvalitet med et minimum af binder. Dette resulterer i meget intense og stærke farver som støver minimalt. Alle farver har et højt pigmentindhold og en høj lysægthed.

Til toppen

Hvor meget pigment indeholder PanPastel?

Hver farveskål indeholder 40%* mere farve end et gennemsnits pastelkridt. * Gennemsnit er baseret ud fra ledende pasteller på markedet. PanPastel farver er fuldt kompatible med traditionelle pastelkridt, underlag, fixativer og andre kunstnerfarver.

Til toppen

Hvilke fordele er der ved PanPastel?

Mal store områder med farven på få sekunder, som baggrund eller underlag til anden maling. Opnå et mere maleri-agtigt resultat med pastel. Arbejd i lag på lag.Kan påføres meget tyndt (lasering) Farverne kan blandes og mixes sammen, noget som eliminerer behovet for at investere i hundredevis af farver for få en komplet og velfungerende palet.

Til toppen

Hvad er Sofft Tools?

PanPastel farverne påføres bedst med de specielt udviklede svampe, som absorberer og afgiver den rette mængde farve når de afsættes på malegrunden. Sofft svampe leveres i mange størrelse og faconer. Heri-blandt små svampe som påsættes et skaft, der gør påføringen af farve meget præcis. Med de store svampe kan du hurtigt påføre større områder farve. Svampene kan også bruges til at viske farver bort.

Til toppen

- ANDRE SPØRGSMÅL -
Hvorfor står der ikke priser på produkterne?

Du kan kontakte din nærmeste forhandler for at få oplyst priser.

Til toppen

Hvad er forskellen på jbf varer og Talens varer?

jbf varer produceres i langt de fleste tilfælde i vores egen produktion her i Danmark. Talens varer kommer fra Holland fra firmaet Royal Talens, se mere på deres hjemmeside www.talens.com

Til toppen

Kan man købe svæverammer hos jer?

Nej, det er desværre ikke noget vi har.

Til toppen