jbf-art
Get Adobe Flash player

Historie

73 år med Blindrammer.

Jydsk Blindrammefabrik A/S er Nordeuropas ældste producent af blindrammer, fabrikkens historie går tilbage til 1938, hvor firmaets grundlægger Helge Eli Faarvang ændrede sin produktion fra møbler til blindrammer. Grunden hertil var, at det var hårde tider, og salget af møbler var for stærkt nedafgående, Samtidig var den lokale snedker som fremstillede blindrammer til farvehandlerne i Århus bortgået ved døden. Dette medførte en mulighed for at overtage hans levebrød og således blev fabrikationen ændret fra møbler til blindrammer. Dengang var blindrammefabrikken på 100 m og beliggende i Viby lidt syd for Århus. Gennem det første årti steg salget, med kunder i hele Jylland..

1952 kom anden generation til. Sønnen Bent Faarvang trådte ind som medejer og sammen udvidede de bygningerne til 250 m2. Dette mente man nok var i overkanten for blindrammer og startede derfor sideløbende produktion af yderlister til malerier.

1968 valgte Helge Eli Faarvang at træde ud af firmaet. Jydsk Blindrammefabrik solgte blindrammer til hele Danmark, og var allerede på det tidspunkt den største producent af blindrammer i Danmark.

Bent og Jytte står ved den nye dobbeltapper

1970 var pladsen i Viby blevet for trang, derfor besluttede Bent Faarvang, at bygge nye produktionslokaler i Egå lidt nord for Århus. Lokalerne var på 650 m2. Samtidig valgte Bents kone Jytte Faarvang at indgå i den daglige drift af fabrikken. I denne periode begyndt Jydsk Blindrammefabrik at eksportere til Norge og Sverige.


Øster kringelvej

1992 var det tid til at 3. generation overtog driften. Sønnen Klaus Faarvang overtog sammen med hans kone Anette Faarvang produktionen af blindrammer, mens produktionen af lister forsat blev varetaget af Bent Faarvang. Klaus Faarvang havde boet 3 år i Tyskland, hvor han bl.a. havde brugt tiden på at lære det tyske marked at kende. Det tog ikke lang tid før Tyskland blev Jydsk Blindrammefabriks største eksport marked. Dette medførte at man i år 2000 måtte flytte til de nuværende lokaler i Lystrup. 2.000 m2 produktions lokaler samt 200 m administration. Samtidig blev produktionen væsentligt automatiseret, således at kapaciteten kom op på ca. 2 millioner meter blindramme pr år.

2008 indgik Jydsk Blindrammefabrik samarbejde med den Hollandske producent af Kunstnerfarver Royal Talens. Dette medførte en væsentlig udvidelse af salgsorganisation.

2010 opkøber Jydsk Blindrammefabrik firmaet apdenmark. Apdenmark er et velrenommeret firma inden for handel med tilbehør til lærreds print bl.a. lærred og medier til inkjet tryk, og selvfølgelig blindrammer til opspænding af lærreds tryk.

2011 indgik Jydsk Blindrammefabrik samarbejde med det gamle velkendte firma Hahnemühle og bliver derved agenter for deres papir i Danmark.

Således er Jydsk Blindrammefabrik i dag ikke kun en produktions virksomhed, men en virksomhed der er total leverandør inden for billedkunstnerartikler.